2007

l

2008

l

2009

l

2010

l

2011

l

2012

l

2013

l

2014 l 2015/16 l 2016 l

2017

 

                                       

 

                               

Home

Archive

     

ישראל בעין חדשה

 

הפסטיבל לצילום אמנותי בקרב אמנים עולים

A New Eye on Israel

 

The festival of art photography for immigrant photographers

Израиль новым взглядом

 

Фестиваль художественной фотографии для художников репатриантов

     

 

 

About Project 

על אודות הפרויקט

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

לינק לקטלוגים

בספרייה הלאומית

 

 

 

 

 

 

 

ישראל בעין חדשה 7

אני שמח לברך את כל המשתתפים בפסטיבל השביעי לאמנות הצילום "ישראל בעין חדשה", המתקיים בשנה ה-65 למדינת ישראל.

בפסטיבל מציגים 30 אמנים-עולים ותושבים חוזרים שעלו ארצה והשתלבו בעולם התרבות הישראלי הודות לסיוע של משרד העלייה והקליטה אשר הכיר בהם כאמנים מקצועיים מצטיינים .

האמנים המשתתפים בפסטיבל הגיעו ארצה ממדינות שונות כמו: ארגנטינה, רוסיה, ארצות-הברית, קולומביה, פינלנד, ארמניה, בריטניה, ליטא, אוקראינה, בלארוס, אוזבקיסטן, פולין ולטביה.

חשוב מאוד עבורי כאמן עולה חדש לשעבר העוסק בתחום שנים רבות, לתרום לפיתוחה של אמנות הצילום הישראלית.

אני מבקש להודות למשרד העלייה והקליטה על המשך שיתוף הפעולה והתמיכה בפרויקט חשוב זה מזה השנה השביעית ,למרות כל הקשיים ולאפשר העסקתם וחשיפתם של האמנים בפסטיבל ואף להתרחב לשנה השביעית.  

אני מאוד מקווה שבפסטיבל הבא נזכה לשתף בו אמנים רבים יותר.

הפסטיבל שלנו היה הראשון שהוקדש לשימור שמותיהם ויצירותיהם של אמנים-עולים, יצירות המתמקדות במדינת ישראל, ביתם החדש של יוצרים אלה. בשבעת הפסטיבלים שהתקיימו עד היום הוצגו בסך-הכול מאות עבודות ברמה אמנותית גבוהה. בזכות עבודת הנמלים של מארגני האירוע, והעובדה שהקטלוגים שפורסמו נמסרו לספרייה הלאומית בירושלים, נצרבו שמותיהם של האמנים בתודעת התרבותית הישראלית. 

 לאונד פדרול, מנהל ואוצר הפסטיבל

 

בסוף חודש דצמבר 2013 ייפתח בגלריית אגודת העיתונאים בתל-אביב הפסטיבל השביעי לצילום אמנותי בקרב עולים ‫"ישראל בעין חדשה‫".

עם המצאת הצילום ב‫-1839 החל עידן חדש בדרך בה אנו מתעדים את המציאות‫. לצד הציור והפיסול תפס הצילום תפקיד חשוב ומרכזי בלכידת רגעים מחיינו באופן מדויק‫.

יחד עם זאת‫, ניתן להטיל ספק בדיוק הצילום‫, שכן מאחורי המצלמה עומד אדם הבוחר את הרגע ואת זווית הראייה שברצונו לתעד‫. הדבר מעניק לתמונות נופך אמנותי וסובייקטיבי‫. מתמונותיהם של צלמים שונים אנו יכולים לקבל זוויות ומידע שונים על אותו האירוע או המקום ולעיתים אף לראות את מה שנסתר מעינינו‫.

הצילום הישראלי התפתח במקביל לנעשה בשאר העולם‫. כבר חודשים ספורים לאחר המצאת המצלמה הגיעו צלמים ראשונים לאר‫ץ-ישראל על מנת לתעד את המקומות הקדושים‫. התמונות שצילמו נמכרו לתיירים ולמאמינים ברחבי העולם‫, שעד לימים אלו יכלו רק לשמוע על אודות מקומות אלו או להתבונן בציורים, חלקם פרי דמיונם של הציירים.

מתחילת הצילום בארץ ועד לאחר הקמת מדינת ישראל הוא שימש בעיקר כלי לתיעוד ההתיישבות ובניית הארץ‫, מאורעות פוליטיים ומקומות קדושים‫. רק בשנות ה‫-70 החל הצילום לקבל אופי אינדיווידואלי ואמנותי‫, חופשי מאידאולוגיה‫, וכיום הוא זוכה למעמד בלתי מעורער של אמנות בפני עצמה.

כשאנו מתבוננים בתמונות מתחילת המאה שעברה אנו מבינים אף יותר את חשיבותו של הצילום ככלי תיעוד. התמונות מאפשרות לנו לקבל מבט אל העבר, הנוף, האנשים, האווירה‫. הדבר מעורר את השאלה‫, כיצד תיראה ארץ-ישראל דרך התמונות בעיני הדורות הבאים‫, בעוד כמאה שנים‫?

כך נולד הרעיון לקיים את הפסטיבל "ישראל בעין חדשה" – פסטיבל צילום אמנותי לצלמים עולים ותושבים חוזרים מכל מדינות העולם. בראשו עומדים‫: לאוניד פדרול, מנהל; אלינה קביטקובסקי, מפיקה; ויוליאנה גורקורוב, מנהלת אמנותית.

לפסטיבל שתי מטרות מרכזיות: האחת, לסייע לאמנים עולים להשתלב בחיי התרבות בישראל ‫(ההשתתפות בפסטיבל אינה כרוכה בתשלום); השנייה, להקים ארכיון צילום אמנותי בנושא ישראל על כל גווניה למען הדורות הבאים.

בפסטיבל משתתפים אמנים-עולים ותיקים לצד עולים חדשים ותושבים חוזרים, אמנים מוכרים לצד אמנים בתחילת דרכם‫, אמנים מהפריפריה ומהמרכז כאחד.

השתתפותם של אמנים ממדינות ומאסכולות צילום שונות מעניקה מגוון זוויות חדשות על ארץ-ישראל – נופיה, אנשיה, ארכיטקטורה, חיי היומיום ועוד.

בזכות המבט החדש והרענן של האמנים המשתתפים אנו זוכים בהזדמנות לראות מקומות המוכרים לנו בעיניים אחרות. זאת ועוד‫, בניגוד למקובל באמנות העכשווית‫, הפסטיבל מתמקד ביופיה של ארץ-ישראל ובהרמוניה המשתקפת בו, במטרה לעורר הרגשה של נחת והנאה אסתטית אצל הצופה‫.

הפסטיבל החל בשנת 2007 מכיתת אמן של הצלם לאוניד פדרול. תמונות נבחרות מכיתה זו נתלו בתערוכה "קהילה מתחת לעצי דקל" בין דקלי פארק הירקון. האירוע המיוחד משך תשומת לב רבה ומאז הפך הפסטיבל למסורת ומתקיים מדי שנה בחללי תצוגה קבועים, בתמיכת משרד העלייה והקליטה ובסיוע המרכז לקליטת אמנים עולים ותושבים חוזרים.

קטלוגים של ששת הפסטיבלים הקודמים ניתן למצוא בארכיון הספרייה הלאומית בירושלים‫. תמונות נבחרות מהפסטיבל מוצגות על-ידי ארגון "נתיב" ברחבי מדינות ברית המועצות לשעבר‫.

הפסטיבל מסייע בחשיפת שמות של אמנים מוכשרים רבים ואנו בטוחים כי חלק מהם עוד יזכו לחשיפה בינלאומית‫. הפסטיבל זוכה להצלחה בקרב חובבי צילום ואנו מקווים כי הוא ימשיך לצמוח ובשנים הקרובות יהפוך לפסטיבל צילום אמנותי ישראלי רחב-היקף ראשון‫.

אנו מזמינים את ציבור הקוראים לבקר בפסטיבל ובאתרנו: www.artphotoisrael.co.il.

יוליאנה גורקורוב‫, מנהלת אמנותית

 

 

 

 

 

 

 

לאוניד פדרול

מנהל ואוצר הפסטיבל

 

יוליאנה גורקורוב

מנהלת האמנותית

 

KWITKOWSKI ART     Production  Art  photography,     Interior  design,    Exhibit  production

P.O.B. 17061, Tel-Aviv 61170, Israel, Tel.: +972 54 4451 313 , E-mail: info@artphotoisrael.co.il

www.artphotoisrael.co.il

Created by Olga Mashkevich

All Rights Reserved  KWITKOWSKI ART © 2017

 

счетчик посещений